Follow us on Twitter! Find us on Facebook! Find us on LinkedIn!
Over Ons | Contacteer | Jobs
 
Administratie firmawagens & prijsvraag

mei 22, 2012 - ondernemen met BeanPole

Vandaag kregen we de vraag van het sociaal secretariaat om de effectieve cataloguswaarde van al onze voertuigen te bepalen. Dit zou de oorspronkelijke waarde zijn van de voertuigen, inclusief alle opties, zonder kortingen, vermeerderd met de BTW op de effectieve … Lees verderBlog
Programmeren in Java: Gevorderd

Inhoud

Dit deel vormt het tweede luik van de cursus Java. Er wordt gestart met de Abstract Window Toolkit en Swing waarbij de opbouw van een grafische toepassing in Java behandeld wordt. Er wordt hierbij een kleine applicatie gebouwd die doorheen het vervolg van de cursus telkens uitgebreid wordt met nieuwe elementen. Vervolgens worden Collections en de Java-objecten behandeld voor het lezen en schrijven van o.a. bestanden (streams). Dit wordt gevolgd door een overzicht van de systeem-objecten van de Java Runtime Environment. Hierna worden de cursisten ondergedompeld in de wereld die multithreading heet. Er wordt geleerd hoe in Java multithreaded applicaties te maken en hoe threads gesynchroniseerd kunnen worden. Dit wordt allemaal uitgelegd a.h.v. praktische voorbeelden die tijdens de praktijkoefeningen uitgewerkt en getest worden. De cursus sluit af met een bijzondere vorm van zo'n grafische applicatie: de applet. De levenscyclus van de applet wordt doorlopen en de mogelijkheid om vanuit een HTML-pagina parameters door te geven. Tevens wordt er aandacht besteed aan het gebruik van de Java-plugin.

Inhoudstafel

  • Abstract Window Toolkit
  • Collections
  • Lezen & Schrijven (streams IO)
  • Systeembronnen
  • Multithreading
  • JAR-bestanden
  • Applets

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor programmeurs die zich verder willen verdiepen in de programmeertaal Java. De cursus vormt tevens een goede basis voor mensen die zich willen voorbereiden op het Oracle Certified Professional Java Programmer examen.

Syllabus

Voor deze cursus wordt gebruik gemaakt van een op maat gemaakte syllabus waarin theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Voorbeelduitwerkingen van de oefeningen worden ter beschikking gesteld. Dit stelt de cursist in staat ook na de cursus zelfstandig een aantal oefeningen te maken.

Taal

De syllabus en de lessen zijn in het Nederlands.

Duur

5 dagen

Voorkennis

De basiscursus gevolgd hebben, of een gelijkaardige kennis verworven hebben.